Kunstleer

Kunstleer is een van dé bekledingsmaterialen die bij uitstek geschikt is voor veeleisende toepassingen.

Kunstleer is echter iets wat wij enkel met advies verkopen en zodoende niet uitlichten op onze site. De eigenschappen lopen ontzettend ver uiteen en de duurzaamheid is erg afhankelijk van de toepassing en manier van verwerken.

Wél willen wij u de gelegenheid tot inspireren geven en zodoende vindt u hieronder een overzicht van onze merken en leveranciers. 
Klik op de link als u meer wilt weten over in het kort meer wilt leren over kunstleer.

Onze selectie is ter inzage beschikbaar op ons atelier/werkplaats te Leeuwarden.

Klik op de link en ga direct naar de pagina van het betreffende merk.

Duurzaam

Kunstleer is een synthetisch materiaal. Kunstleer is van origine dus een kunstmatig leer. Inmiddels is kunstleer zo ver ontwikkeld dat het in vele gevallen sterker, robuuster en beter verwerken is dan leer. Niet te vergeten dat kunstleer op rol kan worden geproduceerd wat betekend dat er minder snijverlies is. Een rund beschikt helaas niet tot die mogelijkheid.

We kennen verschillende kunststoffen en vele van de meest bekende worden verwerkt tot kunstleer. PU en PVC zijn de meest voorkomende binnen de bekledingswereld.
De achterzijde van kunstleer wordt sterk benut om invloed uit te oefenen op sterkte, flexibiliteit en slijtvastheid. Dit is veelal een synthetisch materiaal. PU heeft een uitstekend duurzaamheidspotentieel en vanuit onze collectie zult u de betere of beste van de markt aantreffen.
Dít kunstleer wordt echter vaak met relatief dik vlies of weving versterkt of gelaagd waardoor er een dunnere toplaag (kan) worden toegepast. Die wordt in veel massa productie helaas vaak toegepast.   Gevolg daarvan is dat die dunne toplaag niet bestand is tegen warmte, vocht en kou. Daar bladdert hij na verloop van tijd door af. Onze PU's zijn daarmee niet te vergelijken. Voor reparatie van de voordeligere bankstellen hebben wij wel een dergelijke collectie in huis. Dit raden wij dus ook alleen aan om het leven van de bank te verlengen met een jaar á twee jaar.

PVC wordt, net als veel PU, gelaagd. Deze is echter ook vol kern beschikbaar en behoud daarmee een vaak veel betere weerstand tegen chemicaliën, alcohol, urine en ontlasting.