Stof

Ons aanbod stoffen bestaat uit door ons geselecteerde collecties. 
Hieronder vindt u een overzicht met merken waarvan wij collecties dragen. 
Onze selectie is ter inzage beschikbaar op ons atelier/werkplaats te Leeuwarden.

Klik op de link en ga direct naar de pagina van het betreffende merk.


Onze selectie

De selectie die wij dragen is zorgvuldig geselecteerd om een totaalaanbod te creëren waar wij achter staan.
Er wordt geselecteerd op basis van aanbod in de trends, markt, specificaties, verwerking en uiteraard in kritisch overleg met vertegenwoordiging van het merk zelf.

 Het is uiteraard mogelijk alles van het bewuste merk te leveren en in de meeste gevallen kunnen wij die tot het gewenste resultaat verwerken.

  

Geweven stoffen

Geweven stoffen zijn stoffen waarbij er meerdere draden onder of boven elkaar door worden "geweven". Deze lopen met patronen door elkaar voor sterkte.
Hieronder volgen een aantal veel voorkomende wevingen.

Platweving

Bij een platweving gaan de twee draden gewoon één keer onder en één keer over elkaar heen. 

Jacquard weving

 Bij een jacquard weving wordt er met garengroepen gewerkt in plaats van 2 garens, waarmee patronen kunnen worden gecreëerd. 

Gemêleerde weving

Een gemêleerde weving heeft één of meer verschillende garens.

Grof en fijn geweven

Een grove weving heeft veelal dikke garens. Een fijne weving heeft fijne garens. 

Ongeweven stoffen

Ongeweven stoffen of vlies worden niet met garens, maar met de vezels of met fillament (kunststof garen uit één stuk) gemaakt. Dit gaat in tegenstelling tot geweven stoffen vaak niet met een fysieke verbinding zoals weven of breien, maar door binden van de vezels op alternatieve wijze.

Deze "non-woven "stoffen kunnen zeer nauwkeurig worden gemaakt. Dat maakt voor zeer uiteenlopende eigenschappen en esthetiek. Deze delen wij in de volgende manieren op: 

Vezelvlies

Dit bestaat in twee types: de droog- en de natvliezen. Voor de droogvliezen worden de vezels vrij gemaakt en dan op elkaar gelegd. Er bestaan twee productiemethoden: de industriële kaarde en de random webber. De natvliezen worden volgens de papiermethode gemaakt. Er wordt een pap met vezels gevormd, die afgelegd wordt op een zeefband. Hier wordt dan het water verwijderd. Met deze methode worden vooral vliezen met korte kunstmatige vezels op synthetische basis geproduceerd.

Filamentvlies

Filamentvlies is een een synthetisch materiaal en wordt op doorgaans twee manieren gemaakt: de continu methode en discontinu methode.
Continu zegt het al; er is vanuit kunststof korrel tot vlies geen stop. Deze korrel wordt verwarmd en door een vorm geperst en tot een lange draad uit één stuk tot een vlies gevormd en gebonden. De discontinu methode gebruikt een vliesmachine die vooraf gemaakte garens uit ruw materiaal verwerkt en bind.